London SE1 website team

South Bank Gateway unveiled

Sutton Walk's £200,000 makeover, commissioned following a competition by the South Bank Employers' Group, has been celebrated with a party in nearby Azurro Restaurant attended by Arts Minister Baroness Blackstone.

The Walk is the spine route running under the railway and linking Waterloo Station with the Royal Festival Hall. An etched glass wall, based on a photograph of the existing white glazed brick eastern wall, by Alberto Duman now lights the once dark passage. In addition a free-standing mirror glass monolith, the same height as the glass wall, has been placed at the Waterloo entrance to interact with approaching passers-by with changing light on the glass panels.

The winning team, which includes architects MacCormac Jamieson Prichard working with Stylus lighting consultants and structural engineers Adams Kara Taylor, claim that "In this seamless, even glass wall, the memory of its previous appearance will be preserved in an unsettling contrast between the flatness of its surface and the texture of its image"

The SE1 website is supported by people like you

Please join our membership scheme or sponsor an hour of local reporting so we can survive

You can also make a small payment to say 'thank you' for this article with Tibit:

Keep up with SE1 news

We have three email newsletters for you to choose from: